ДруштвоИЗДВОЈЕНО

УЗИМАЊЕ БРИСЕВА И ПРЕГЛЕД СТОЛИЦЕ ОД 15. ЈУЛА

Малишани који похађају неку од предшколских установа у нашем граду од 15. јула до краја августа, у Дому здравља Дервента могу да ураде налаз бриса носа и грла, те столице на паразите.

– Брисеви ће се узимати понедјељком од седам до десет часова у просторијама вакциналног центра, док сваким радним даном од седам до 17 часова може да се обави преглед столице на паразите – саопштили су из Дома здравља додајући да брисеви носа и грла, те преглед столице коштају десет марака по дјетету.

– За ове анализе неопходно је донијети овјерену здравствену књижицу дјетета и упутницу педијатра, коју  родитељи могу узети и без присуства дјеце, сваким радним даном, у смјени у којој ради педијатар код кога је дијете регистровано – навели су из ове здравствене установе.

Према Закону о предшколском васпитању и образовању  на почетку сваке радне године родитељ дјетета које похађа предшколску установу обавезан је да донесе налаз бриса грла, носа и столице дјетета.

Related posts

Факултети матурантима
представили студијске програме

Derventski List

Хрватски блок 12. партија која подржава Симића

admin

ХЉЕБНО ЖИТО ДОМИНИРА У ЈЕСЕЊОЈ СЈЕТВИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još