ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Уручене награде ауторима најљепших ћириличних рукописа

Побједницима конкурса за најљепше ћириличне рукописе, који традиционално организује Српско просвјетно културно друштво „Просвјета“ Дервента, вечерас су уручене награде, односно повеља и књига.
На конкурс су пристигла 94 рада, а прва три мјеста подијелило је девет учесника.
Предсједник дервентске „Просвјете“ свештеник Далибор Ђекић казао је да избор најљепших ћириличних рукописа за циљ има очување овог писма, те да је ове године акценат био на визуелном утиску.
– Свима нам је задатак да очувамо наше писмо, ћирилицу, јер тако чувамо нашу културу, наш језик, нашу писменост, јер је ћирилица аорта српског идентитета – истакао је Ђекић додајући да са попуштањем епидемиолошких мјера слиједе још многи пројекти којих ће се „Просвјета“ прихватити, а који ће , такође, за циљ имати одбрану и очување ћирилице.
Аутор једног од побједничких радова је Биљана Катанић из Дервенте која је први пут послала свој рад на конкурс.
– Изненађена сам, јер знам да је конкуренција увијек озбиљна и почаствована сам што сам се нашла у друштву најбољих – казала је Катанићева, а задовољство није крила ни Александра Јеремић из Модриче која је истакла да јој прво мјесто веома значи те да ће се срећу окушати и на наредном конкурсу.

Related posts

Друго полугодиште тече без проблема

admin

Дервенћанин Милан Богдан
међу најбољим кадетима

Derventski List

ПАКЕТИ ПОМОЋИ ЗА РАДОСНИЈЕ ПРАЗНИКЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još