Друштво

Ученици се окушали
у говорништву

Дебата о теми „Ана Карењина – између љубави и морала“, која је одржана данас у СТЕМ учионици Стручне и техничке школе, једна је у низу активности у оквиру „Пројекта седмица“, а у први план ставила је говорничке вјештине ученика.

Дебатовали су ђаци трећег и четвртог разреда будућих царинских техничара и техничара ЦНЦ технологија, а професорица демократије, људских права и социологије Мирела Видић казала је да је циљ да ученици развијају културу комуникације.

– С обзиром да и иначе на часовима имамо дебате, дошли смо на идеју да и „Пројекат седмицу“ обиљежимо једном дебатом садржајније и обимније теме. Професорице српског језика Душица Станковић Ђукић и Бети Вујичић Пантић су предложиле да обрадимо садржајније и обимније књижевно дјело, а цијеним да је ово дјело био подухват за сагледавање из младалачке перспективе – објаснила је Видићева додавши да би ова дебата могла да буде корак ка покретању дебатног клуба у овој школи.

– Ученици иначе воле да раде дебате, поштују правила и посвећени су припреми. Основна ствар на коју им скренем пажњу прије дебате јесте да је поента да развијамо културу комуникације и да имамо различито мишљење повод за разговор, а не сукоб или конфликт – додала је Видићева.

Осим дебатом, ученици су јучерашње и данашње активности „Пројекта седмица“ наставили у правцу едукације, спорта и креативности, па су имали прилику да кроз радионицу направе свој „QR“ код, учествују у турниру у малом фудбалу, посјете филијалу Завода за запошљавање у Дервенти, а ученици трећег разреда провели су акцију чишћења смећа у школском дворишту и парковима. Фризери и ученици угоститељске струке посветили су се стручним радионицама.

Завршна манифестација

„Пројекат седмица“ биће завршен сутра од десет часова дефилеом ученика од школе до Спортског центра, перформансом и наступом хора. На овај начин биће обиљежен и Међународни дан средњошколаца.

Related posts

Сезона такмичења стартовала у Дријену

admin

Подигнута спомен плоча у част Танкосаве Лејић

admin

Будући фризери и бербери
плијене ентузијазмом

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još