Друштво

Математика отвара нове видике

Све петице, уз марљивост и залагање, донијели су Маји Поповић титулу ученице генерације у Основној школи „Никола Тесла“, а учешће на такмичењима из математике додатно су искристалисали њено име међу најбољим ђацима ове школе.

С обзиром на то да су јој омиљени предмети у основној школи били математика и физика, одлучила је да се и у даљем образовању посвети доградњи знања из ових области.

– Уписала сам природно – математички смјер у бањалучкој Гимназији. Још увијек нисам сигурна за даље планове, али мислим да ћу у овој средњој школи стећи добру основу и имати довољно времена да искристалишем интересовања – рекла је ова марљива ученица која је на школским, градским, али и регионалним такмичењима заслужила бројна признања.

– У осмом разреду била сам пета на регионалном такмичењу из математике, а на  републичком такмичењу заузела сам 16. мјесто међу 39 ученика. У деветом разреду освојила сам прво мјесто на градском такмичењу, али на републичко, нажалост, нисам отишла јер сам била спријечена – додала је Поповићева.

Књига јој је најбољи пријатељи и у слободно вријеме, јер ужива да чита.

– Волим да читам и много времена проводим уз књигу. Омиљени жанр ми је фантазија и као посебно драгу књигу можда бих издвојила серијал о Хари Потеру, иако има много књига које су оставиле велики утисак на мене – казала је Поповићева истичући да се нада да ће и убудуће успијевати да пронађе времена за све што воли.

– Сматрам да се уз добру организацију, жељу да се напредује и труд може постићи много – поручила је ова ученица.

Рукомет

Осим на такмичењима из математике и физике, Маја Поповић запажене резултате остварила и у спортским и ваннаставним активностима. Активно тренира рукомет већ седам година, а планира да настави да тренира овај спорт и у граду на Врбасу.

Related posts

Вакцинација ХПВ вакцином
до 30. априла без заказивања

Derventski List

Више улица данас без струје

Derventski List

Све мање купаца половне робе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još