Друштво

Ишчекивање Васкрса
окупано хуманошћу

Васкршња акција прикупљања помоћи угроженим суграђанима, коју традиционално у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу, организује Коло српских сестара „Царица Милица“ почела је у другој седмици поста, а прилику за хуманост суграђани ће и ове године имати на базарима.

Из кола позивају све суграђане да подрже акцију најприје донирањем прехрамбених и хигијенских потрепштина.

– Надамо се да људи препознају нашу транспарентности и рад и да ће бити дио и ове акције. Помоћ је увијек потребна, а нарочито у сусрет великим хиршћанским празницима, како бисмо их сви дочекали достојанствено. Надам се да ћемо успјети прикупити довољно средстава да посјетимо око 100 породица, а као и раније, прехрамбене, некварљиве намирнице и хигијенске потрепштине могуће је оставити у корпама које су постављене у маркетима „Ђурић“ и „Хипер Корт“ – казала је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да је, као и ранијих година, намирнице могуће донирати и у Саборном храму Успења Пресвете Богородице, а помоћ је могућа и уплатама на број жиро -рачуна кола.

У оквиру васкршње акције, Додиг – Пијетловићева је истакла да ће бити одржана и три хуманитарна базара.

– Осим чланица кола, у припреми базара учествоваће и ученици Средњошколског центра „Михајло Пупин“. Први базар је планиран 25. априла у „Хипер Корту“ – казала је Додиг – Пијетловићева додавши да ће два базара бити приређена испред храма и то 27. априла, те за вријеме васкршње радионице украшавања јаја, на Велику суботу, 4. маја.

Ове године за радионицу ће бити припремљена јаја од стиропора која ће малишани украшена моћи да понесу кући као успомену на учешће у радионици.

Декоративна јаја

Велика декоративна јаја од стиродура која су прошле године украсили дервентски умјетници, према ријечима предсједнице кола Ђурђе Додиг – Пијетловић, требало би у наредним данима поново да украсе слику града и донесу празнични дух.

Related posts

Вјетар у леђа за прва три пројекта младих

admin

Дијелови Велике Сочанице
и Мишинаца данас без струје

Derventski List

ОВЕ ГОДИНЕ БЕЗ „ВАШАРСКОГ КУПА“ И „ФИШИЈАДЕ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još