Друштво

Хуманитарни васкршњи базар
у четвртак у „Хипер Корту

Коло српских сестара „Царица Милица“ у оквиру васкршње акције прикупљања помоћи за социјално угрожене суграђане осим прикупљања прехрамбених и хигијенских производа организоваће и три хуманитарна базара од којих ће први бити одржан у четвртак, 6. априла у „Хипер Корт“ маркету.

Како су најавили из кола, на базару ће бити понуђене васкршње декорације, колачи и погачице, а куповином ових производа обезбјеђује се помоћ за угрожене суграђане.

– Потреба за пакетима са храном и хигијенским производима је велика и ми настојимо да пригодним акцијама на хуман начин обезбиједимо да више од 100 угрожених породица достојанствено прослави празнике. То, наравно, не можемо без подршке наших суграђана. Донације могу да се предају у Саборном храму Успења Пресвете Богородице сваким даном од  осам до 18 часова, а корпе за прикупљање помоћи постављене су у маркетима „Ђурић МББ“ и „Хипер Корт“ – казала је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да ће хуманитарни базари бити одржани у „Хипер Корт“ маркету.

– Први је 6. априла, други 13. априла, док ће трећи бити одржан 15. априла, на Велику суботу у Саборном храму. Суграђани ће на базарима моћи да пронађу васкршње декорације, колаче и погачице, а, свакако, акцију је могуће подржати и новчаним донацијама – објаснила је Додиг – Пијетловићева.

Суграђани могу да се придруже акцији и у седмици пред Васкрс, а подјела прикупљене помоћи планирана је у Велику суботу.

Related posts

Радионице, предавања и посјете
испуњавају „Пројекат седмица“

Derventski List

Мало интересовање закочило отварање вртића у Церанима

admin

Саборни храм домаћин
крсне славе епархије

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još