Друштво

Чари планинарења искусило
стотињак малишана

Излет у Дубоковац и шетњу планинском стазом искусило је протекле недјеље око 100 малишана из вртића „Трол“ у пратњи родитеља, браће, сестара и васпитача.

„Троловци“ од двије до шест година имали су прилику да боље упознају природу, уче о њеном очувању и здравим животим навикама и то захваљујући пројекту „Моје прво планинарење“ који је покренуло Планинарско друштво „Вучијак“ из Брода уз подршку Омладинске банке у Дервенти.

Како је објаснила директорица „Трола“ Гордана Симић, вртић се радо одазвао позиву за учешће, али и суорганизацију обзиром да је већ раније и ова установа планирала да проведе сличан излет у природи.

– Организовали смо превоз за нашу дјецу и по једног родитеља, а позвали смо и браћу и сестре наших малишана, тако да је други родитељ са остатком породице дошао властитим превозом у Дубоковац. Циљ је био промоција здравог начина живота, а ово је била прилика да наши малишани науче битне ствари о планинарству, чувању природе, као и кретању кроз шуму и постављању шатора – казала је Симићева. Сви малишани су на крају дана на поклон добили мајице и торбе са логом планинарског друштва и називом пројекта.

Related posts

Чист димњак и исправне
инсталације за мирну зиму

Derventski List

„Ткање“ нота на клавиру
дио свакодневице

Derventski List

За школске обавезе од четвртка се припрема 75 малишана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još