Култура

ЧАСОПИС „СРП“ ПРЕД ДЕРВЕНТСКОМ ПУБЛИКОМ

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ вечерас је промовисан пети број часописа за књижевност и умјетност „Срп“.

Главни и одговорни уредник овог часописа и проф. српског језика и књижевност.Милан Милошевић казао је да је „Срп“ кренуо из Приједора, те да се поклопио са одређеним циљевима појединаца у Бањалуци.
– Тако смо, од трећег до петог броја, успјели направити својеврсне двоградске бројеве, који су настали као плод добре сарадње. Иначе покушавамо да афирмишемо младе пјеснике, да подсјећамо на неке већ заборављене људе, као и да умјетност приближимо друштву које је, нажалост, почело да заборавља шта је то. Многи примјерци штампаног издања „Српа“ чекају своје муштерије, зато што ни млади, а ни старији једноставно сматрају да је то превише и претешко за њих – казао је Милошевић.
Такође, он је додао да је до сада обљављено пет штампаних издања, како каже, озбиљног „Српа“ и осам издања школског „Српа“.
– Школски часопис у потпуности раде приједорски средњошколци. Дакле, они сами припремају часопис за средњошколце, у којем су заступљени само њихови радови. Имамо и своју wеб страницу па и преко тога покушавамо младима приближити књижевност и остале домене. Наравно, имамо рубрике за све видове науке и умјетности, али нису подједнако распоређени садржаји, зато што нам се не јавља довољан број стручњака који би посудили свој рад – рекао је Милошевић.
С обзиром да је тешко пронаћи сталне спонзоре, Милошевић је додао да су њихови сарадници млади ентузијасти. Сваки број часописа „Срп“ до петог публици је представљен у Приједору и Бањалуци, а пети број до сада је промовисан у Новом Саду и Дервенти.

Related posts

„Вила са Чакора“ запис
проткан дјелићима душе

Derventski List

Сликарски умјетнички изражаји
украсили нову галерију

Derventski List

Поезијом оживјели сјећање на Белог

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još