Спорт

Чедо дервентске одбојке
у дресу финског клуба

Квалитетни спортски темељи постављени у Одбојкашком клубу „Дервента“ отворили су двадесетдвогодишњој Дервенћанки Душки Кењало врата иностране спортске каријере и то у Финској.

Позив за ангажман у тиму „ЛигаПлоки Пихтипудас“овој Дервенћанки стигао је као круна четрнаестогодише спортске каријере грађене у свим селекцијама дервентског Одбојкашког клуба до вишеструког првака БиХ ЖОК „Бимал – Јединство“.

– Љубав према одбојци се родила у дервентском Одбојкашком клубу „Дервента“, гдје сам прошла све селекције и са сениорском екипом стигла до Премијер лиге БиХ. Послије тог успјеха, који вјерујем да је био један од најсвјетлијих тренутака нашег клуба, наредних седам сезона наступала сам у дресу брчког ЖОК „Бимал – Јединство“ који је и најтрофејнији клуб у БиХ. Са „Јединством“ сам освојила неколико наслова првака РС и БиХ у млађим категоријама, а са сениорским саставом по седам пута Куп РС и БиХ, те шест пута Премијер лигу БиХ – испричала је ова Дервенћанка додавши да јој је игра у дресу „Јединства“ донијела огромно искуство.

– За седам сезона у дресу „Бимал – Јединства“, у кадетском, јуниорском и сениорском саставу, стекла сам велико искуство, и одбојкашко и животно. Тамо сам упознала многе људе из свијета одбојке, тренирала сам уз многе старије одбојкашице које су у то вријеме доминирале на одбојкашким теренима широм БиХ и региона, учила од њих и, наравно, од тренера – рекла је Кењало која је из Финске добила позив који се не одбија.

– Прилику за први инострани ангажман, наступ у засигурно најквалитетнијој и такмичарски најјачој Местаурус лиги у Финској, одушевљено сам прихватила и нисам се покајала. Упркос изазовима који су се појавили, настојим да искористим ову прилику за сваку врсту напретка. Сам квалитет овог спорта у Финској је на вишем нивоу него у Премијер лиги БиХ – додала је ова Дервенћанка чији план за будућност, осим напретка у свијету одбојке, чини и наставак школовања на Факултету безбједносних наука у Брчком.

– Жељела бих да ову сезону мој клуб заврши што бољим пласманом у лиги. Наравно, један од циљева је и мој лични напредак у свијету одбојке, али и школовање – рекла је Кењало.

Основе

Иако је дио европске одбојкашке сцене, Душка Кењало не крије понос што је свој спортски пут започела у дервентском Одбојкашком клубу.

– Дервента је одувијек била град спорта. Моја млађа сестра такође тренира у ОК „Дервента“ и много ми је драго када видим да је у клуб стасавају квалитетне играчице. Ипак, сматрам да је за сваког спортисту, ако му се укаже прилика, изузетно корисно да се опроба у иностранству или пак вишем рангу такмичења, јер тада сазријава. Свакако, да би се до тога дошло, важне су квалитетне основе, а ОК „Дервента“ управо то и пружа – казала је Кењало.

Related posts

Зорић и Павловићева најбољи
спортисти у 2022. години

Derventski List

ФУДБАЛЕРИ „ДИНАМА“ ПРЕДАХНУЛИ У ДЕРВЕНТИ (ФОТО)

admin

„Дринић“ на побједничком постољу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još