ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Честитке и цвијеће уљепшали 8. март

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, градоначелник Дервенте Милорад Симић обезбиједио је руже за све жене запослене у јавним предузећима и установама, а празник је био прилика да посјети предшколску установу „Трол“, која је најмногобројнији женски колектив међу јавним установама у Дервенти.

Иако је традиционални пријем за даме, који градоначелник сваке године организује поводом Дана жена, ове године одгођен усљед неповољне епидемиолошке ситуације, честитке и знаци пажње за даме нису изостали.

– Обиљежавање 8. марта је било планирано за јуче, уочи 8. марта, а било је осмишљено у виду дружења на отвореном, на тргу и то како бисмо приредили једно задовољство нашим дамама. Ипак, доношењем нових мјера одлучили смо да одустанемо од тога. Али сам, како бисмо наставили традицију, ипак у складу са свим мјерама, данас у све јавне установе послао или уручио по једну ружу дамама, као скромну честитку поводом Међународног дана жена – казао је Симић додавши да је вртић „Трол“ један од колектива који броји највише жена, као и установа испуњена најмлађим Дервенћанима који су доказ да у Дервенти има живота.

Директорица вртића „Трол“ Гордана Симић казала је да, иако су приредбе поводом овог празника ове године изостале, тете и дјеца су пронашли начин да мајкама честитају Дан жена.

– Прије свега желим да се захвалим градоначелнику који нас је посјетио, а он, без обзира на цјелокупну ситуацију, увијек издвоји времена и нађе начина да нам честита празник. Што се тиче вртића и приредби на које су мајке и баке навикле, ове године због ситуације са корона вирусом нисмо могли да их организујемо, али смо путем видео снимака успјели да, у свакој групи, честитамо мајкама 8. март – објаснила је Симићева.

Related posts

Дервента позитивном климом држи темпо развоја

admin

По први пут електронски
упис првачића

Derventski List

Суша опустошила поља под кукурузом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još