Друштво

ЂАЦИ СТИЧУ САВРЕМЕНЕ КУЛИНАРСКЕ ВЈЕШТИНЕ

Кулинарски техничари који звање стекну у Стручној и техничкој школи, осим стицања широког спектра знања и стручности, имаће прилику да се професионално надограђују и на факултету, с обзиром да је ово занимање од сада четворогодишње.

Разлог за то је све веће интересовање ученика кулинарске струке да наставе школовање, а од јесени прилику да похађају овај смјер имаће 24 ђака у једном одјељењу.

Поред тога што им је олакшан упис на факултет, кулинарски техничари имаће прилику да учествују на разним такмичењима и да похађају додатне обуке. За вријеме школовања Стручна и техничка школа им пружа прилику да уче о куварству, услуживању, а обезбијеђена је и практична настава.

Поред тога, усвајаће знања из одређених економских области, те стандардних општеобразовних предмета, те учењу страних језика.

По завршетку средње школе ђаци ће бити оспособљени за одговорно састављање менија, припрему, сервирање и декорацију јела, фламбирање и филирање јела пред гостима, те израду норматива и калкулација за све врсте јела, али и утврђивање квантитета и квалитета намирница биљног и животињског поријекла.

– Циљ наше школе је да ученицима нудимо конкретна занимања која су тражена и да им олакшамо пут до надоградње знања – казала је директорица школе Бранка Јовић.

Стручна и техничка школа ове године уписује по једно одјељење економских техничара, агротехничара, ветеринарских техничара, кулинарског техничара те техничара за ЦНЦ машине, те комбиновано одјељење металске струке.

Презентација

Стручна и техничка школа, умјесто Дана отворених врата који је годинама био прилика да будућим ђацима представе занимања која школују под својим окриљем, ове године знања која нуде представља путем Дервентског листа, и то у сваком идућем броју, те видео презентацијама на интернет порталу.

Related posts

ЖЕТВА ПШЕНИЦЕ БЕРИЋЕТНИЈА НЕГО ЛАНИ

admin

БОЉИ УСЛОВИ У ОШ „ЂОРЂО ПАНЗАЛОВИЋ“

admin

Туберкулоза и даље
озбиљан здравствени изазов

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još