ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ЂАЦИ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

Поводом „Недјеље солидарности“, која се обиљежава у децембру, ученици и колектив Основне школе „Никола Тесла“ прикупили су прехрамбене и хигијенске потрепштине како би их подијелили ученицима из социјално – угрожених породица.

Преостали пакети биће предати представницима Црвеног крста, који ће их подијелити сиромашним суграђанима. Ријеч је о традиционалној акцији која се проводи у тој школи, а овај пут прикупљена је велика количина намирница и потрепштина.

– Ми смо, како смо раније одредили, акцију започели раније, како би прикупљене намирнице подијелили током „Недјеље солидарности“. Велики број ученика и наставника се одазвао акцији и пакети за наше ученике из социјалних категорија су спремни, али и за наше суграђане којима је помоћ потребна – казали су у школи.

Осим ове акције, у децембру ће школарци бити дио још једне хумане мисије под називом  „Слаткиш, играчка за друга“, када ће оно што ђаци прикупе наћи у пакетићима за чланове удружења „Сунце“.

– Тада прикупљамо слаткише и играчке, које упаковане у пакетиће, предајемо члановима „Сунца“ у претпразничним данима и с њима осим пакетића подијелимо и радост – нагласили су овој школи.

Related posts

Јавни позив за исплату накнаде за родитеље отворен до краја године

admin

„Маштовница“ чека нову групу малишана

admin

Хуманост у основи дјеловања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još