Друштво

Lani ostvareno 4.709 noćenja

U Derventi je u 2022. godini zabilježeno 4.709 noćenja što je za oko 2.000 više u odnosu na godinu ranije, a najviše posjetilaca zabilježeno u posljednjem kvartalu godine.
Obajavila je Turistička organizacija Dervente pozivajući se na podatke Poreske uprave i Turističke organizacije Republike Srpske.
– U toku 2022. godine u derventskim smještajnim kapacitetima zabilježeno je 4.709 noćenja, što je značajan skok u odnosnu na 2021. godinu kada je ostvareno 2.864 noćenja. Do povećanja je došlo prvenstveno zbog prestanka pandemije korona virusa, ali i povećanja broja i kvaliteta smještajnih kapaciteta. Takođe, uticaj su imal ei manifestacije koje su održane lani, i to Biciklistička trka Beograd – Banjaluka, turniri u basketu i futsalu, motokros takmičenje, štraparijada i druge – naveli su iz Turističke organizacije grada dodavši da su ovi podaci još jedna potvrda da je turizam bio najpogođenija grana za vrijeme pandemije.
Prema ovim statističkim podacima kao i prošle godine najviše noćenja je zabilježeno u motelu „Dvor“.

Related posts

УТВРЂЕН РЕД ВОЖЊЕ ЗА ЂАКЕ ПУТНИКЕ

admin

ОБЈАВЉЕНА ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ – ЛИСТА СТИПЕНДИСТА

admin

ЂАЦИ ПРИРЕДБОМ ЧЕСТИТАЛИ 8. МАРТ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još