Друштво

Lani ostvareno 4.709 noćenja

U Derventi je u 2022. godini zabilježeno 4.709 noćenja što je za oko 2.000 više u odnosu na godinu ranije, a najviše posjetilaca zabilježeno u posljednjem kvartalu godine.
Obajavila je Turistička organizacija Dervente pozivajući se na podatke Poreske uprave i Turističke organizacije Republike Srpske.
– U toku 2022. godine u derventskim smještajnim kapacitetima zabilježeno je 4.709 noćenja, što je značajan skok u odnosnu na 2021. godinu kada je ostvareno 2.864 noćenja. Do povećanja je došlo prvenstveno zbog prestanka pandemije korona virusa, ali i povećanja broja i kvaliteta smještajnih kapaciteta. Takođe, uticaj su imal ei manifestacije koje su održane lani, i to Biciklistička trka Beograd – Banjaluka, turniri u basketu i futsalu, motokros takmičenje, štraparijada i druge – naveli su iz Turističke organizacije grada dodavši da su ovi podaci još jedna potvrda da je turizam bio najpogođenija grana za vrijeme pandemije.
Prema ovim statističkim podacima kao i prošle godine najviše noćenja je zabilježeno u motelu „Dvor“.

Related posts

Оштећени зидови у ОШ „Никола Тесла“, те димњаци на два објекта

admin

Ресурсни ЦНЦ центар мјесто обуке стручних кадрова

admin

Изложен „Бабин храст“
стар 300 година

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još