Друштво

Признања истакнутим
члановима СКУД-а „Дервента“

Круне дугогодишњег рада и доприноса у области културно – умјетничког аматеризма у виду плакете, повеље и захвалница Савеза аматерских културно – умјетничких друштава Републике Српске уручене су члановима Српског културно умјетничког друштва „Дервента“ на свечаној академији овог удружења која је одржана јуче.

Свечана академија у Банском двору у Бањалуци окупила је велики број чланова друштава, а поводом 15 година постојања и рада савеза. Тим поводом вреднован је рад појединаца, а највишим признањем савеза награђена је предсједница СКУД-а „Дервента“ Милица Ратковац за 20 и више година рада у овој области.

Признањем другог ранга, односно повељом, одликован рад и залагање умјетничког руководиоца овог друштва Саше Арсенића. Захвалнице су уручене и чланицама СКУД-а „Дервента“ Ани Кецман и Слађани Пријевић.

– Ове награде су признање за наш рад у протеклих 29 година на пољу културно – умјетничког аматеризма. Драго нам је да су наш ентузијазам и залагање препознати и изван наше локалне заједнице што ће нас засигурно мотивисати да наставимо да нашу културу и традицију преносимо на младе – казала је Ратковац.

Савез аматерских културно – умјетничких друштава РС основан је 2007. године и окупља на добровољној бази удружења која за основни циљ имају очување и његовање културне баштине и традиционалних облика народне културе.

СКУД „Дервента“ је члан савеза од 2011. године, а функцију делегата у протеклих 12 година обавља Саша Арсенић.

Related posts

Очување животне средине
зближило младе из три земље

Derventski List

У најави родна година

admin

Представа „(Не) ћути и трпи“
послала јасну поруку

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još