Друштво

Средњошколци „умили“
Кинеску четврт

Добра воља и ангажовање довољни су за акције које остављају траг, а управо су такву активност данас у Кинеској четврти организовали Туристичка организација града Средњошколски центар „Михајло Пупин“.

Тридесетак ђака чистило је и уређивало зелене површине у овом насељу уљепшавши на овај начин разгледницу града.

Ова активност покренута је поводом обиљежавања 22. априла, Дана планете Земље, а како је објаснила директорица Туристичке организације Биљана Теофиловић циљ је подизање свијести о заштити животне средине.

– Нашем приједлогу радо су се одазвали ученици СШЦ „Михајло Пупин“ и они су заједно са нама данас изашли да буду примјер нашим суграђанима и за кратко вријеме уредили један парк. Дјеца су се прихватила купљења смећа, чупању траве, сађењу цвијећа и уређењу старог бунара и трафо станице, коју планирамо префарбати и украсити натписом или цртежом – рекла је Теофиловићева.

Да буде дио ове акције без дилеме је одлучио ученик другог разреда Марко Јевић.

– Желимо да покажемо нашим суграђанима да се наша средина и зелене површине могу и требају одржавати и уређивати. Позивамо све наше суграђане да и сутра, поводом Дана планете земље, учине барем по једно добро дјело за природу – казао је Јевић, а ученица трећег разреда Дајана Дујаковић казала је да ће у резултатима ових активности моћи да уживају сви суграђани.

– Жељели смо да на овај начин помогнемо нашим старијим суграђанима као и дјечици и уредимо површине на којима бораве, посебно сада када је лијепо вријеме. Ми смо се подијелили и свако је имао неки задатак, тако да смо купили смеће и траву, шмирглали површине и уредили стари бунар, садили цвијеће и префарбали трафо станицу – објаснила је Дујаковићева.

Ученике је обишла и директорица СШЦ „Михајло Пупин“ Гордана Асентић која је истакла да је ово прилика и добар начин да млади буду покретачи промјена и подизања свијести о важности чисте и уредне животне средине.

Током сљедеће седмице, Савјет ученика Средњошколског центра „Михајло Пупин“ одржаће низ презентација и радионица поводом обиљежавања Дана планете Земље.

Related posts

Храм на Врбицу одзвањао молитвом и дјечијим рецитацијама

admin

„Весели стројеви“ радо виђени у двориштима

admin

ДАН ЖЕНА ПРОСЛАВЉЕН И У ОСИЊИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još