Друштво

Средњошколци „умили“
Кинеску четврт

Добра воља и ангажовање довољни су за акције које остављају траг, а управо су такву активност данас у Кинеској четврти организовали Туристичка организација града Средњошколски центар „Михајло Пупин“.

Тридесетак ђака чистило је и уређивало зелене површине у овом насељу уљепшавши на овај начин разгледницу града.

Ова активност покренута је поводом обиљежавања 22. априла, Дана планете Земље, а како је објаснила директорица Туристичке организације Биљана Теофиловић циљ је подизање свијести о заштити животне средине.

– Нашем приједлогу радо су се одазвали ученици СШЦ „Михајло Пупин“ и они су заједно са нама данас изашли да буду примјер нашим суграђанима и за кратко вријеме уредили један парк. Дјеца су се прихватила купљења смећа, чупању траве, сађењу цвијећа и уређењу старог бунара и трафо станице, коју планирамо префарбати и украсити натписом или цртежом – рекла је Теофиловићева.

Да буде дио ове акције без дилеме је одлучио ученик другог разреда Марко Јевић.

– Желимо да покажемо нашим суграђанима да се наша средина и зелене површине могу и требају одржавати и уређивати. Позивамо све наше суграђане да и сутра, поводом Дана планете земље, учине барем по једно добро дјело за природу – казао је Јевић, а ученица трећег разреда Дајана Дујаковић казала је да ће у резултатима ових активности моћи да уживају сви суграђани.

– Жељели смо да на овај начин помогнемо нашим старијим суграђанима као и дјечици и уредимо површине на којима бораве, посебно сада када је лијепо вријеме. Ми смо се подијелили и свако је имао неки задатак, тако да смо купили смеће и траву, шмирглали површине и уредили стари бунар, садили цвијеће и префарбали трафо станицу – објаснила је Дујаковићева.

Ученике је обишла и директорица СШЦ „Михајло Пупин“ Гордана Асентић која је истакла да је ово прилика и добар начин да млади буду покретачи промјена и подизања свијести о важности чисте и уредне животне средине.

Током сљедеће седмице, Савјет ученика Средњошколског центра „Михајло Пупин“ одржаће низ презентација и радионица поводом обиљежавања Дана планете Земље.

Related posts

Залихе допуњене са 73 дозе крви

admin

Од идуће седмице
вакцинација против грипа

Derventski List

ТУРИСТИЧКИ ВАУЧЕРИ ШАНСА ЗА ЛОКАЛНЕ УГОСТИТЕЉЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još