Друштво

Провјерити рокове важења
личних докумената

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да провјере рок важења својих личних докумената (личне карте, путне исправе и возачке дозволе) и на вријеме покрену поступак замјене за себе, али и своју малољетну дјецу.

– Законски рок за издавање путне исправе је 30 дана, а личне карте 15 дана. Такође, омогућено је издавање путне исправе по хитном поступку у року од 72 часа по цијени од 250 КМ (200 КМ за хитни поступак и 50 КМ за пасошку књижицу). Издавање путне исправе по хитном поступку у случају смрти члана породице или одласка на лијечење у иностранство је 50 КМ – подсјећају из МУП-а.

Додају да се у предстојећем периоду очекује повећање броја захтјева за издавање личних докумената, битно је предузети све потребне кораке како би се избјегле гужве на локацијама за издавање личних докумената и како би грађани на вријеме добили нови лични документ.

– Подсјећамо грађане да постоји могућност инсталације СМС сервиса који штеди вријеме у ситуацијама када чекате нови лични документ, те подсјећа да лични документ или регистрација возила истичу – истичу из МУП-а.

Прецизно и јасно упуство за употребу СМС сервиса налази се на интернет страници Министарства унутрашњих послова РС www.mup.vladars.net

Related posts

Укрина порибљена шараном и амуром

admin

Почела исплата пензија за март

admin

За шесторо дјеце потребни одјећа, обућа, уџбеници и школски прибор

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još