Друштво

Провјерити рокове важења
личних докумената

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да провјере рок важења својих личних докумената (личне карте, путне исправе и возачке дозволе) и на вријеме покрену поступак замјене за себе, али и своју малољетну дјецу.

– Законски рок за издавање путне исправе је 30 дана, а личне карте 15 дана. Такође, омогућено је издавање путне исправе по хитном поступку у року од 72 часа по цијени од 250 КМ (200 КМ за хитни поступак и 50 КМ за пасошку књижицу). Издавање путне исправе по хитном поступку у случају смрти члана породице или одласка на лијечење у иностранство је 50 КМ – подсјећају из МУП-а.

Додају да се у предстојећем периоду очекује повећање броја захтјева за издавање личних докумената, битно је предузети све потребне кораке како би се избјегле гужве на локацијама за издавање личних докумената и како би грађани на вријеме добили нови лични документ.

– Подсјећамо грађане да постоји могућност инсталације СМС сервиса који штеди вријеме у ситуацијама када чекате нови лични документ, те подсјећа да лични документ или регистрација возила истичу – истичу из МУП-а.

Прецизно и јасно упуство за употребу СМС сервиса налази се на интернет страници Министарства унутрашњих послова РС www.mup.vladars.net

Related posts

Ватрогасци се данас борили са седам пожара

admin

Божићну акцију
употпуниће базари

Derventski List

Малишани из „Бамбија“ опремљени
свјетлоодбојним прслуцима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još