ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Украшени ведрином и елеганцијом
закорачили на нове животне стазе

Свечаним дефилеом и пригодним музичким програмом приређеним у њихову част, 100 матураната Стручне и техничке школе закорачили су вечерас у свијет одраслих окитивши град младошћу и елеганцијом.
Распоређени у четири одјељења, занимања пословно -правни, пољопривредни и техничар ЦНЦ технологија, те бравар-заваривач/обрађивач метала резањем, ученици су се матурском вечери опростили од професора, другара и средњошколских клупа, са осмијесима хитајући у нове изазове.
Директорица школе Бранка Јовић пожељела је свим матурантима срећу у будућности.

-Желим вечерас да вас испратим у живот, ако имате циљ и идеје у које вјерујете, немојте посустати. Не дозволите да вас препреке обесхрабре, борите се, не дајте се, не препуштајте се стихији. Вечерас је важно да сте сви на броју, прави, снажни и весели. Учили смо вас да будете добри стручњаци, а прије свега добри људи, праведни према себи и другима. Изнад свега, чувајте пријатеље, цијените своје родитеље, свој град и своју школу, који ће вам увијек бити сигурна лука – рекла је Јовићева додавши да је ова генерација украшена добрим ученицима, а признања су вечерас уручена најбољим.

Титулу ученице генерације понијела је Сузана Пријевић.

-Трудила сам се током ове четири године да успијем и тежила овој титули, и то ми је била нека мотивација за успјехе. Надам се упису на полицијску академију или наставку школовања у струци – рекла је Пријевићева.
Ученица завршног разреда техничар ЦНЦ технологија Тамара Николић истакла је да своје знање планира искористити у једној од дервентских фирми.

-Планирам се запослити у струци, а средњу школу ћу памтити по друштву, били смо најбројније одјељење и најсложније – рекла је Николићева, а запослењу по завршетку школе нада се и Слађан Удовичић.

-Волио бих остати у овој струци, ЦНЦ технологија, занимљива је и добро плаћена – казао је Удовичић.
Дружења и пријатељства за читав живот из средње школе понијела је и Андреа Живанић, а и Силвана Винчић ће највише чувати успомене на пријатељства.
Осим чланова породице и пријатеља, као и многобројних суграђана, матуранте су на нове животне стазе испратили и замјеник градоначелника Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

-Честитам вам и желим сву срећу и успјех у даљим изазовима – рекао је Јефтић.
Град је пружио финансијску подршку и у прослави ове матурске вечери.

Related posts

УСКОРО ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ

admin

Гимназија чврст
темељ знања

Derventski List

САМ САВЛАДAО ВИОЛИНУ, ПА УЗ ЊУ ПРОПУТОВАО ЕВРОПУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još