Друштво

У Албанији показали игре
и пјесме дервентског краја

Чланови Српског културно – умјетничког друштва „Дервента“ од 2. до 7. јула боравили су у Албанији, гдје су на Међународном фестивалу фолклора у Драчу представили игре и пјесме из дервентског краја.

Фестивал који је окупио и чуваре традиције из Литваније, Пољске, Румуније, Бугарске, Украјине и Албаније, био је прилика за презентацију карактеристичног звука шаргије и виолине, као и да игре из Дервенте још једном засијају на међународној сцени.

– У оквиру фестивала, осим наступа, учествовали смо у фолклорним радионицама чији је циљ била размјена искустава, тако да смо учили игре других учесника, те показали „бруђу“ и „осмерац“. Слободно вријеме, искористили смо да упознамо знаменитости Драча, Тиране и Круја, а у повратку смо посјетили манастир Острог у Црној Гори – казали су из овог друштва.

У наредном периоду фолклораши одлазе на заслужену љетњу паузу, а већ од августа почињу са припремама за јубиларну 30. сезону.

Related posts

Будуће возаче већ
26 година припрема за друм

Derventski List

ОШ „Никола Тесла“ поносна
на успјехе својих ђака

Derventski List

Награде за још двије
ученице из Дервенте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još