Друштво

У Албанији показали игре
и пјесме дервентског краја

Чланови Српског културно – умјетничког друштва „Дервента“ од 2. до 7. јула боравили су у Албанији, гдје су на Међународном фестивалу фолклора у Драчу представили игре и пјесме из дервентског краја.

Фестивал који је окупио и чуваре традиције из Литваније, Пољске, Румуније, Бугарске, Украјине и Албаније, био је прилика за презентацију карактеристичног звука шаргије и виолине, као и да игре из Дервенте још једном засијају на међународној сцени.

– У оквиру фестивала, осим наступа, учествовали смо у фолклорним радионицама чији је циљ била размјена искустава, тако да смо учили игре других учесника, те показали „бруђу“ и „осмерац“. Слободно вријеме, искористили смо да упознамо знаменитости Драча, Тиране и Круја, а у повратку смо посјетили манастир Острог у Црној Гори – казали су из овог друштва.

У наредном периоду фолклораши одлазе на заслужену љетњу паузу, а већ од августа почињу са припремама за јубиларну 30. сезону.

Related posts

Уз фудбал и дружење оживјели некадашњу традицију

admin

Божићни базар и овог
четвртка у „Хипер Корту“

Derventski List

Богојављење ујединило
вјернике у молитви

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još