ИЗДВОЈЕНОКултура

Сјајном забавом за
најмлађе почео „Пркос – фест“

Забавом за најмлађе суграђане је почело овогодишње издање „Пркос – феста“, а плато испред Народне библиотеке „Брано Радичевић“ од вечерас до 18. августа биће у знаку умјетности и културе.

Разне игре, музика, плес, клован Жиле, те цртани филмови раздрагали су дјецу, а ово вече тек је увертира за низ тематских вечери.
– Ово је други „Пркос – фест“ по реду, који је произашао из „Љетне арт сцене“ што смо имали двије године за редом. Почели смо са дјечијим играма, којим је руководио аниматор Синиша Тешановић, иначе драматург који ради у библиотеци са младим глумцима. С нама је била и академска сликарка Јелена Бардак – рекла је један од организатора манифестације Милијана Жунић која је програм овогодишњег „Пркос – феста“ припремала заједно са Драганом Латиновић, Александром Жариловић и директорицом Народне библиотеке“ Бранко Радичевић“ Мирјаном Плиснић.
-Клован Жиле и млада екипа из Драмског студија Дервента припремили су разне глумачке и дјечије игре, музичке столице, штафету лоптом, цртање кредама и фломастерима у боји, повлачење и прескакање конопца. Потрудили смо се да буде јако занимљиво и да се што више са дјецом играмо – рекао је Синиша Тешановић који је понио и костим кловна Жилета.
Академски сликарка Јелена Бардак осмислила је ликовно изражавање за најмлађе.

-Замислила сам да то буде ликовно изражавање, спонтано, опуштено и један изазов, покушај цртања са двије руке у исто вријеме. Мислим да им је било веома интересантно и да ће настали радови бити фантастични- каже Бардакова.
Друго вече „Пркос – феста“, уз који је стала и Градска управа, најављено је за 28. јул, када ће пред публику изаћи глумци „Дис позоришта младих“ из Бањалуке у представи „Док нас смрт не растави“.

Related posts

Свирепи злочини на Чардаку већ 29 година туга и опомена

admin

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА НА ПАТКОВАЧИ ОД 7. ДО 9. АВГУСТА

admin

УТВРЂЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА, ПРИМЈЕДБЕ ДО 23. ЈУНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još