ИЗДВОЈЕНОНовости

Полиција један од стубова Српске

Полиција је важан стуб Републике Српске, те чувар безбједности на коју могу да рачунају сви становници.

Поручено је то данас поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова РС Светог Архангела Михаила, коју је Полицијска станица Дервента обиљежила поменом погинулим полицајцима и славским обредом.

Обиљежавање је почело испред Полицијске станице парастосом и одавањем почасти погинулим полицајцима у протеклом рату испред спомен – обиљежја на којем су уклесана имена Миломира Лејића, Миомира Ружића, Милана Трњанца, Миодрага Милића, Петра Цвјетковића, Зорана Ђурића, Нинка Лукића, Надета Кузмановића, Весељка Љешића и Драге Нинковића, а послије помена вијенце су положили и свијеће прислужили чланови породица погинулих, руководство Полицијске станице са замјеником начелника Полицијске управе Добој Предрагом Лазићем, замјеник градоначелника Синиша Јефтић, те делегација Градске борачке организације.

Овогодишњем обиљежавању славе МУП-а присуствовали су и пензионисани припадници Полицијске станице.

– Ове године по први пут, што ми је велика част да истакнем, позвали смо све наше припаднике Полицијске станице који су у послијератним годинама отишли у пензију, а присутних је око 50 – казао је командир Полицијске станице Миломир Балатуновић, а један од полицајаца у пензији Петар Вукичевић истакао је да је задовољство бити гост на крсној слави МУП-а медју бившим колегама.

– Моје полицијско искуство дуго око 19 година, било је испуњено добрим и лошим успоменама, а једино што могу пожељети младим колегама јесте да буду добри полицајци, да савјесно извршавају своје послове, штите животе, имовину и државу – рекао је Вукичевић.

Славу МУП-а честитао је и градоначелник Милорад Симић.

– Полиција је важан стуб наше државе и могу рећи да осјећам задовољство радећи овај посао у доброј сарадњи са вама и у заједничком интересу за добро свих – рекао је Симић.

Обиљежавању крсне славе присуствовао је и народни посланик у парламенту Српске Денис Пијетловић, те бројни представници јавног живота.

 

 

Related posts

„ДУАЛ“ ДО КРАЈА ЈУНА У ДОБОЈСКОЈ РЕГИЈИ

admin

И овог љета размјена уџбеника у библиoтеци

Derventski List

У ОШ „19. април“ почело евидентирање будућих првачића

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još