ИЗДВОЈЕНОНовости

Храм и звоник од
данас красе крстови

У храму Преображења Господњег у Новом насељу данаc су, у присуству великог броја вјерника, освештани и подигнути крстови на храм и новоизграђени звоник.

Освештању крстова, које је благословио епископ зворничко – тузлански Фотије, претходила је света литургија, а сештеник Синиша Максимовић казао је да је градња звоника почела прије двије године, а да је само зидање трајало годину и по.
-Звоник је сазидан од опеке у стилу који је прилагођен храму који припада византијској архитектури. Пројекат звоника урадили су инжењери Синиша Маркелић и Бојан Будишић, а радови вриједни 100.000 КМ финансирани су донацијама вјерног народа и привредника из Дервенте и ширих простора. У традицији српске цркве је да се уз свечан чин освешта и подигне крст, а ми смо то данас обавили по благослову епископа Фотија – рекао је Максимовић најавивши да ће догодине бити покренута акција куповине три звона за звоник.
Кум крстова Стојан Николић изразио је радост поводом завршетка изградње звоника, подизања крстова и части која му је указана.
-Захвалан сам околини, комшијама пријатељима што су били увијек љубазни и учествовали у акцији сакупљања новца за изградњу овог објекта. Лијепо је да имамо светињу, да се народ враћа цркви, и претежно је црква увијек пуна – рекао је Николић.
Свечаност у Новом насељу увеличао је и наступ Женске пјевачке групе СКУД-а „Дервента“.

Related posts

Игор Жунић дио делегације Народне
скупштине која борави у Русији

Derventski List

Нови земљотрес у Дервенти

admin

ЗАРАЖЕНЕ ЈОШ 403 ОСОБЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još