ИЗДВОЈЕНОНовости

Храм и звоник од
данас красе крстови

У храму Преображења Господњег у Новом насељу данаc су, у присуству великог броја вјерника, освештани и подигнути крстови на храм и новоизграђени звоник.

Освештању крстова, које је благословио епископ зворничко – тузлански Фотије, претходила је света литургија, а сештеник Синиша Максимовић казао је да је градња звоника почела прије двије године, а да је само зидање трајало годину и по.
-Звоник је сазидан од опеке у стилу који је прилагођен храму који припада византијској архитектури. Пројекат звоника урадили су инжењери Синиша Маркелић и Бојан Будишић, а радови вриједни 100.000 КМ финансирани су донацијама вјерног народа и привредника из Дервенте и ширих простора. У традицији српске цркве је да се уз свечан чин освешта и подигне крст, а ми смо то данас обавили по благослову епископа Фотија – рекао је Максимовић најавивши да ће догодине бити покренута акција куповине три звона за звоник.
Кум крстова Стојан Николић изразио је радост поводом завршетка изградње звоника, подизања крстова и части која му је указана.
-Захвалан сам околини, комшијама пријатељима што су били увијек љубазни и учествовали у акцији сакупљања новца за изградњу овог објекта. Лијепо је да имамо светињу, да се народ враћа цркви, и претежно је црква увијек пуна – рекао је Николић.
Свечаност у Новом насељу увеличао је и наступ Женске пјевачке групе СКУД-а „Дервента“.

Related posts

У КАРАНТИНУ 17 ОСОБА

admin

Видовита Раденка на превару узела више од 800.000 КМ

admin

По први пут електронски
упис првачића

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još