Култура

Живот исписао странице
књиге „Господе, хвала за сузе“

Животна искуства преточена у књигу под називом „Господе, хвала за сузе“ Дервенћанке Миланке Панзаловић представљена су вечерас дервентској публици у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“.

Бројни пријатељи, познаници и суграђани имали су прилику да послушају одломке из живота ауторке, те да свједоче животној борби пуној успона и падова.

– Ово дјело је настало сабирајући кратке црте мог живота, од првих сјећања, када сам имала око три године, до данас. Таквих књига, као и свако други, могла сам да напишем неколико, али суштина коју желим да пренесем, суштина живота, јесте да када год паднемо, подигнемо се и опраштамо свима – казала је ауторка истакавши да је највећи дио књиге посвећен њеној борби за оздрављење, али и животнима неправдама.

– Највећи број страна посветила сам болницама, љекарима, операцијама, јер сам као дијете имала трауму и изгубила сам око. То је ожиљак који носим цијелог живота – рекла је Панзаловићева.

Она је додала да су највећа мотивација да укоричи свој живот били пријатељи.

– Никад нисам свој живот испричала у потпуности, иако имам велики круг пријатеља, којима сам читала своју поезију. Они су ме савјетовали да издам ово дјело. Увијек сам на папиру писала све што ме боли и тишти, увече бих плакала да би сутрадан устала са осмијехом. Тај папир и сузе, због чега сам и захвална, су ми дали одушка и снаге да се борим у животу – казала је Панзаловићева захваливши посебно Андријани Петрић која је била и модератор ове вечери.

– Помоћ коју сам пружила како би ово дјело угледало свјетлост дана једноставно је једно велико хвала за њену улогу у мом животу, треће баке – казала је Петрићева.

Миланка Панзаловић рођена је у Осињи, 1956. године, а у родном селу је завршила основну школу, док је средњу школу за усмјерено васпитање текстилне струке похађала у Дервенти. Од 1976. године радила је у текстилној индустрији „Укрина“ и то у свим фазама рада. Своје аутобиографско дјело посветила је својим и свим родитељима који су извели своју дјецу на прави пут.

Related posts

Богато стваралаштво употпуњено новом књигом поезије

admin

Живљење виртуелних
живота погубно по човечанство

Derventski List

Представа „Ајмо на дејт,
не бацај хејт“ награђена овацијама

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još