Друштво

„Пројекат седмица“ испуњен
бројним активностима

У Стручној и техничкој школи у току је „Пројекат седмица“ током којег су до краја седмице предвиђене бројне активности инспирисане талентима ученика.

Од јуче па до петка професори и ђаци умјесто редовне наставе проводе радионице, предавања, такмичења, а предвиђене су и посјете јавним установама и појединим локацијама у Дервенти и околини.

Директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић казала је да је циљ „Пројекта седмица“ ангажовање ученика и истицање њихових талената и то не само у области будућих занимања.

– Током ове седмице настава се не одвија на класичан начин, него кроз разне активности, стручне посјете, радионице и слично у којима ученици проведу онај број часова који би свакако требало да имају у редовној настави – казала је Јовићева додавши да се стручне посјете изводе у складу са занимањима, те да ће завршетак пројекта бити у петак, када ће бити обиљежен и Међународни дан средњошколаца.

„Пројекат седмица“ јуче је отворио квиз знања из географије за прве разреде, док су ученици машинске струке посјетили Цинкару у Добоју. Матуранти су обилазили историјске знаменитости града у пратњи професора, а једна група ђака посјетила је изложбе у Служби завичајне збирке у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“. Овој установи, стигла је и захвалница за сарадњу са школом.

У школском ресторану одржано је такмичење у припреми јела, ученици другог разреда израђивали су паное о информатичком бонтону, креативност ђака дошла је до изражаја на радионици српског језика у изради привјесака, док је и актив страних језика реализовао радионице енглеског и руског језика. Будући фризери учили су више о козметологији, а будућим агротехничарима представници „Пољокласта“ одржали су предавање.

Други дан био је у знаку такмичења у шаху између професора и ученика, спорта, информатике и кулинарства, као и разговора о препознавања проблема код младих.  Градоначелник Дервенте Милорад Симић угостио је ученике економске струке који су се упознали са радом градоначелника, Градске управе и парламента, док су  будући царински техничари посјетили фирму „Гатарић“.

Related posts

Матурантима сутра представљају студијске програме

admin

Oсновци одмјерили знање из неколико предмета

admin

Ново возило брише непремостиве километре

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još