Култура

И децембар ће
одисати позориштем

Кухиња Драмског студија увелико припрема нове позориште посластице које ће Дервенћанима уљепшати и децембар.

Рецепт који се у новембру показао као веома успјешан  у виду позоришног репертоара који сваког понедјељка публици нудио представу, биће искоришћен и у мјесецу који слиједи.

– За сада је сигурно да ће представе бити извођене прва три понедјељка у децембру. Најприје ће се 4. децембра на сцени Хрватског културног друштва „Напредак“ представити средњошколци са сценским колажом, а који је посвећен Дану средњошколаца. Ријеч је о перформансу којим су ученици обиљежили тај значајан датум, а кроз који се прожимају драмско извођење, казивање стихова, двије врсте плеса и хорско извођење – рекао је ментор чланова Драмског студија Синиша Тешановић додавши да послије изведбе дервентских средњошколаца слиједи гостовање глумаца из Прњавора.

– Трећи понедјељак у децембру, односно 18. децембар, резервисан је за премијеру новогодишње представе „Црвенкапа и лијени вук“ по тексту Саве Шкобића, а коју планирамо да играмо барем два пута – казао је Тешановић рекавши да је веома важно поставити репертоар за све узрасте и на тај начин остварити пријемчивост код публике.

– Наш рад се највише фокусира на дјецу и омладину и сходно томе репертоар је прилагођен том узрасту публике. Када једна средина зна да један дан у седмици може посветити одласку у храм културе и касније размијенити утиске, тиме оплемењује себе и оне који ће доћи касније. Дервента је свакако град који је препознао значај културне мисије и наслијеђа и вјерујем да ће се то наставити и у наредној години, као и годинама које долазе – нагласио је Тешановић.

Гостовања

Осим позоришних комада које ће изнијети на домаћој сцени, полазницима Драмског студија, предстоје и гостовања.

– Како је за сад планирано, 7. децембра представићемо се у Лакташима представом „Змај, Дама и остала банда“, а 9. и 10. децембра боравићемо у Србији на фестивалу „Масукини дани“ што је веома значајно представљање за наш студио – додао је Тешановић.

_

Related posts

МОНОДРАМА „БОГ“ ВЕЧЕРАС

admin

Књижевност одржава здравим крвоток језика

admin

„Говорим другим језиком“ прозор ка ауторкином свијету

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još