Култура

Звуцима виолине и клавира
уљепшали прољећно вече

Виолинисткиња Наталија Тодоровић и пијаниста Владо Данић одржали су вечерас у Центру за културу концерт „У сусрет прољећу“, који је обогатио и наступ полазника Музичке радионице „Соната“.
Тодоровићева је истакла да је послије годину поново наступила у Дервенти и то у оквиру турнеје по Републици Српској и БиХ.
-Концерт је био прави прољећни, лежерно опуштен. Први дио концерта је класична бечка школа и овај прољећни период некако одговара Шуберту и Бетовену, а ту је и доста шпанске музике, јер из тог периода потичу велики виртуози на виолини – рекла је Тодоровићева додавши да су концерт уљепшали малени музичари из „Сонате“, коју води професорица клавира Валентина Шатара.
-Настојим да подржим младе, посебно дјецу која се баве класичном музиком, јер је ријеткост и привилегија имати склоност ка овој врсти музике – додала је ова виолинисткиња којој су се на сцени придружили Милица Бијелић и Ђорђе Ристић из Дервенте и Екатарина Пекез и Уна Пантић из Брода.
Музичке изведбе Тодоровићеве и Данића добро су познате дервентској публици, а лани је објављен и ЦД „Просневање“ у музичкој продукцији РТРС-а у циљу промоције класичне музике.

Related posts

Најмлађи глумци изводе „Басну из мог дворишта“

admin

Ликовна умјетност обојила „Арт сцену“

admin

Драмски текстови полазница Драмског
студија заживјеће на позоришним даскама

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još