Култура

Звуцима виолине и клавира
уљепшали прољећно вече

Виолинисткиња Наталија Тодоровић и пијаниста Владо Данић одржали су вечерас у Центру за културу концерт „У сусрет прољећу“, који је обогатио и наступ полазника Музичке радионице „Соната“.
Тодоровићева је истакла да је послије годину поново наступила у Дервенти и то у оквиру турнеје по Републици Српској и БиХ.
-Концерт је био прави прољећни, лежерно опуштен. Први дио концерта је класична бечка школа и овај прољећни период некако одговара Шуберту и Бетовену, а ту је и доста шпанске музике, јер из тог периода потичу велики виртуози на виолини – рекла је Тодоровићева додавши да су концерт уљепшали малени музичари из „Сонате“, коју води професорица клавира Валентина Шатара.
-Настојим да подржим младе, посебно дјецу која се баве класичном музиком, јер је ријеткост и привилегија имати склоност ка овој врсти музике – додала је ова виолинисткиња којој су се на сцени придружили Милица Бијелић и Ђорђе Ристић из Дервенте и Екатарина Пекез и Уна Пантић из Брода.
Музичке изведбе Тодоровићеве и Данића добро су познате дервентској публици, а лани је објављен и ЦД „Просневање“ у музичкој продукцији РТРС-а у циљу промоције класичне музике.

Related posts

„Глуми, ал’ до даске“
у понедјељак

Derventski List

Евити признање из „Српске куће“

admin

Концерт „Јесење ноте“ у петак

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još