Култура

И децембар ће
одисати позориштем

Кухиња Драмског студија увелико припрема нове позориште посластице које ће Дервенћанима уљепшати и децембар.

Рецепт који се у новембру показао као веома успјешан  у виду позоришног репертоара који сваког понедјељка публици нудио представу, биће искоришћен и у мјесецу који слиједи.

– За сада је сигурно да ће представе бити извођене прва три понедјељка у децембру. Најприје ће се 4. децембра на сцени Хрватског културног друштва „Напредак“ представити средњошколци са сценским колажом, а који је посвећен Дану средњошколаца. Ријеч је о перформансу којим су ученици обиљежили тај значајан датум, а кроз који се прожимају драмско извођење, казивање стихова, двије врсте плеса и хорско извођење – рекао је ментор чланова Драмског студија Синиша Тешановић додавши да послије изведбе дервентских средњошколаца слиједи гостовање глумаца из Прњавора.

– Трећи понедјељак у децембру, односно 18. децембар, резервисан је за премијеру новогодишње представе „Црвенкапа и лијени вук“ по тексту Саве Шкобића, а коју планирамо да играмо барем два пута – казао је Тешановић рекавши да је веома важно поставити репертоар за све узрасте и на тај начин остварити пријемчивост код публике.

– Наш рад се највише фокусира на дјецу и омладину и сходно томе репертоар је прилагођен том узрасту публике. Када једна средина зна да један дан у седмици може посветити одласку у храм културе и касније размијенити утиске, тиме оплемењује себе и оне који ће доћи касније. Дервента је свакако град који је препознао значај културне мисије и наслијеђа и вјерујем да ће се то наставити и у наредној години, као и годинама које долазе – нагласио је Тешановић.

Гостовања

Осим позоришних комада које ће изнијети на домаћој сцени, полазницима Драмског студија, предстоје и гостовања.

– Како је за сад планирано, 7. децембра представићемо се у Лакташима представом „Змај, Дама и остала банда“, а 9. и 10. децембра боравићемо у Србији на фестивалу „Масукини дани“ што је веома значајно представљање за наш студио – додао је Тешановић.

_

Related posts

Стиховима слављени поезија и прољеће

admin

Бесплатан упис у библиотеку 23. априла

Derventski List

ПРОМОВИСАН РОМАН „ПРСТ СУДБИНЕ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još