Друштво

Подршка Каломире
додатни вјетар у леђа

Наступ Дервенћанки Иване Симић и Дајане Дујаковић и плесача Марије Андрић и Бењамина Малићбеговића на плесно – музичком фестивалу „Ритам Европе“ није остао незапажен у свијету ове врсте умјетности, па је интерпретацију пјесме „Secret combination“ подржала и грчка пјевачица Каломира.

Она је том пјесмом представила своју земљу на „Евровизији“ 2008. године заузевши треће мјесто, а да јој се допало како су њен хит извели представници Дервенте у „Ритму Европе“ показала је подијеливши снимак са наступа свом „Инстаграм“ профилу.

Младе Дервенћанке поручују да је овакав гест Каломире додатни вјетар у леђа њиховом наступу у финалу такмичења које ће бити одржано у Македонији.

– За нас је велики успјех то што нас је примијетила пјевачица Каломира, која је и освојила треће мјесто на Евровизији баш са пјесмом са којом се ми представљамо у „Ритму Европе“. Вјерујем да јој се наступ свидио и да је примијетила наш труд, рад и залагање и зато нам и указала подршку подијеливши снимак са наступа на свом „Инстаграм“ профилу. Наш наступ тренутно има више од 11.000 прегледа – казала је Ивана Симић којој заједно са Дајаном Дујаковић и плесним паром предстоји наступ у финалу такмичења заједно са по пет најбољих представника из Републике Српске, Србије, Црне Горе и земље домаћина, Сјеверне Македоније.

– Што се тиче наступа у Сјеверној Македонији, припреме су у току. Тачан датум још увијек не знамо, али се интензивно припремамо. Трудимо се да у финалу будемо још јачи, првенствено са позитивном енергијом и радујемо се путовању и дружењу са пријатељима из Црне Горе, Србије и Македоније који су нас подржавали кроз цијело такмичење – додала је Симићева.

„Ритам Европе“, највећи телевизијски фестивал за дјецу и омладину у Европи, који открива и презентује плесне и музичке таленте.

Представници из РС

Осим дервентских представника у финалу „Ритма Европе“ из Републике Српске наступиће и Пале, Градишка, Приједор и Прњавор.

Related posts

Изведена вјежба гашења пожара и евакуације ученика

admin

Почела подјела помоћи, и даље траје прикупљање прилога

admin

БЕЗ ПРОЉЕЋНОГ РАСПУСТА, УПИС ПРВАЧИЋА „НА ЛЕДУ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još