Друштво

Подршка Каломире
додатни вјетар у леђа

Наступ Дервенћанки Иване Симић и Дајане Дујаковић и плесача Марије Андрић и Бењамина Малићбеговића на плесно – музичком фестивалу „Ритам Европе“ није остао незапажен у свијету ове врсте умјетности, па је интерпретацију пјесме „Secret combination“ подржала и грчка пјевачица Каломира.

Она је том пјесмом представила своју земљу на „Евровизији“ 2008. године заузевши треће мјесто, а да јој се допало како су њен хит извели представници Дервенте у „Ритму Европе“ показала је подијеливши снимак са наступа свом „Инстаграм“ профилу.

Младе Дервенћанке поручују да је овакав гест Каломире додатни вјетар у леђа њиховом наступу у финалу такмичења које ће бити одржано у Македонији.

– За нас је велики успјех то што нас је примијетила пјевачица Каломира, која је и освојила треће мјесто на Евровизији баш са пјесмом са којом се ми представљамо у „Ритму Европе“. Вјерујем да јој се наступ свидио и да је примијетила наш труд, рад и залагање и зато нам и указала подршку подијеливши снимак са наступа на свом „Инстаграм“ профилу. Наш наступ тренутно има више од 11.000 прегледа – казала је Ивана Симић којој заједно са Дајаном Дујаковић и плесним паром предстоји наступ у финалу такмичења заједно са по пет најбољих представника из Републике Српске, Србије, Црне Горе и земље домаћина, Сјеверне Македоније.

– Што се тиче наступа у Сјеверној Македонији, припреме су у току. Тачан датум још увијек не знамо, али се интензивно припремамо. Трудимо се да у финалу будемо још јачи, првенствено са позитивном енергијом и радујемо се путовању и дружењу са пријатељима из Црне Горе, Србије и Македоније који су нас подржавали кроз цијело такмичење – додала је Симићева.

„Ритам Европе“, највећи телевизијски фестивал за дјецу и омладину у Европи, који открива и презентује плесне и музичке таленте.

Представници из РС

Осим дервентских представника у финалу „Ритма Европе“ из Републике Српске наступиће и Пале, Градишка, Приједор и Прњавор.

Related posts

СЛАТКИШИМА ОБРАДУЈТЕ МАЛИШАНЕ

admin

Дијелови града
данас без струје

Derventski List

Заслужни Дервенћани
награђени „Дервентским срцем“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još