Друштво

Бригу о гробљу „Бегов гај“
преузели мјештани

Одбор за уређење гробља „Бегов гај“, једног од два православна гробља у Горњој Лупљаници, формиран је протеклих дана на приједлог Савјета мјесне заједнице, а бригу о уређењу и одржавању гробља, те новим пројектима бринуће седам нових чланова овог одбора на челу са Новом Брестовцем.

Одбор је већ донио неколико одлука.

– Бринућемо о уређењу и одржавању гробља, одлагању и одвозу смећа и асфалтирању пута до гробља, те довођењу струје и воде, изградњи паркинга, надстрешнице за задушни ручак, а у будућности и изградњи капеле. На састанку је усвојен извјештај о прикупљеним средствима за одржавање гробља од 2021. године, а предсједник Савјета мјесне заједнице Драган Јошић казао је да је до децембра 2023. године за одржавање гробља прикупљено 1.340 марака, а сви који нису измирили ту обавезу могу то да ураде лично или на гробљу у марту, током задушница – саопштили су из одбора додавши да је акција уређења пута договорена почетком марта, прије прољећних задушница.

На састанку је још било ријечи и о сјечи храстова у гробљу, о довођењу струје и воде у гробље, рјешавању проблема одлагања и одвоза смећа, огради, изградњи паркинга, нове настрешнице и капеле.

Related posts

Дефиле и матурско вече жељно очекују

admin

Сутра почиње јесен

Derventski List

Конкурс за обуку пилота хеликоптера продужен до 11. априла

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još