Друштво

Бригу о гробљу „Бегов гај“
преузели мјештани

Одбор за уређење гробља „Бегов гај“, једног од два православна гробља у Горњој Лупљаници, формиран је протеклих дана на приједлог Савјета мјесне заједнице, а бригу о уређењу и одржавању гробља, те новим пројектима бринуће седам нових чланова овог одбора на челу са Новом Брестовцем.

Одбор је већ донио неколико одлука.

– Бринућемо о уређењу и одржавању гробља, одлагању и одвозу смећа и асфалтирању пута до гробља, те довођењу струје и воде, изградњи паркинга, надстрешнице за задушни ручак, а у будућности и изградњи капеле. На састанку је усвојен извјештај о прикупљеним средствима за одржавање гробља од 2021. године, а предсједник Савјета мјесне заједнице Драган Јошић казао је да је до децембра 2023. године за одржавање гробља прикупљено 1.340 марака, а сви који нису измирили ту обавезу могу то да ураде лично или на гробљу у марту, током задушница – саопштили су из одбора додавши да је акција уређења пута договорена почетком марта, прије прољећних задушница.

На састанку је још било ријечи и о сјечи храстова у гробљу, о довођењу струје и воде у гробље, рјешавању проблема одлагања и одвоза смећа, огради, изградњи паркинга, нове настрешнице и капеле.

Related posts

Екстремно високе температуре све до викенда

admin

ВЕЧЕ КУПОВИНЕ И ЗАБАВЕ У ПЕТАК

admin

За школу ће се припремати
више од стотину дјеце

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još