Друштво

Матурантима приближени
студијски програми

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ угостио је јуче представнике факултета из састава Универзитета у Бањалуци у оквиру „Дана отворених врата“.

Била је то прилика да матуранти, а будући бруцоши, упознају са студијским програмима, као и о припремној настави и пријемном испиту за факултете.

Презентације су припремили Рударски, Шумарски, Природно – математички, Технолошки, Филозофски, Пољопривредни и Архитектонско – грађевинско – геодетски, те Факултет физичког васпитања, као и Академија умјетности и Високошколска установа „Бањалука колеџ“.

„Дан отворених врата“ и презентацију студијских програма, према ријечима директорице СШЦ „Михајло Пупин“ Гордане Асентић организује посљедње двије године.

– Вјерујемо да је ово један од начина да нашим ученицима олакшамо једну од најтежих животних одлука, а то је избор будућег занимања. Већина наших ученика ће наставити школовање на факултетима и изразили су интересовање да се на овај начин информишу о могућностима уписа – казала је Асентићева најавивши да ће у априлу, уз подршку града, бити организован одлазак матураната на „Дане отворених врата“ факултета у Бањалуци.

– Представници неких факултета нису били у могућности да дођу и представе прогаме, али ученици ће моћи да се са њиховим програмима упознају у априлу – рекла је Асентићева.

„Дан отворених врата“ посјетила су и два одјељења матураната Стручне и техничке школе.

– У односу на претходне године, када смо у нашем ресторану угостили представнике факултета, ове године ћемо имати другачији вид представљања, с обзиром да је ресторан тренутно у фази реновирања. Представнике факултета ћемо у договору угошћавати појединачно како би нашим матурантима представљали програме – рекла је директорица Бранка Јовић.

Related posts

Нови Бонд и „Мали шеф“ сутра у Центру за културу

admin

МУП позива возаче на опрез због почетка школе

admin

Владика данас освештава темеље Светосавског дома

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još