Друштво

Матурантима приближени
студијски програми

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ угостио је јуче представнике факултета из састава Универзитета у Бањалуци у оквиру „Дана отворених врата“.

Била је то прилика да матуранти, а будући бруцоши, упознају са студијским програмима, као и о припремној настави и пријемном испиту за факултете.

Презентације су припремили Рударски, Шумарски, Природно – математички, Технолошки, Филозофски, Пољопривредни и Архитектонско – грађевинско – геодетски, те Факултет физичког васпитања, као и Академија умјетности и Високошколска установа „Бањалука колеџ“.

„Дан отворених врата“ и презентацију студијских програма, према ријечима директорице СШЦ „Михајло Пупин“ Гордане Асентић организује посљедње двије године.

– Вјерујемо да је ово један од начина да нашим ученицима олакшамо једну од најтежих животних одлука, а то је избор будућег занимања. Већина наших ученика ће наставити школовање на факултетима и изразили су интересовање да се на овај начин информишу о могућностима уписа – казала је Асентићева најавивши да ће у априлу, уз подршку града, бити организован одлазак матураната на „Дане отворених врата“ факултета у Бањалуци.

– Представници неких факултета нису били у могућности да дођу и представе прогаме, али ученици ће моћи да се са њиховим програмима упознају у априлу – рекла је Асентићева.

„Дан отворених врата“ посјетила су и два одјељења матураната Стручне и техничке школе.

– У односу на претходне године, када смо у нашем ресторану угостили представнике факултета, ове године ћемо имати другачији вид представљања, с обзиром да је ресторан тренутно у фази реновирања. Представнике факултета ћемо у договору угошћавати појединачно како би нашим матурантима представљали програме – рекла је директорица Бранка Јовић.

Related posts

Основци у школи најкасније до 18. јуна, а средњошколци до 8. јуна

admin

Конац и машта уплетени у уникатне играчке

admin

Почео Васкршњи пост

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još