Новости

Светосавска сала први
пут дочекује вјернике

Радост због стављања под кров Светосавске сале у комплексу Старе цркве у Српској вароши вјерни народ имаће прилику заједно да подијели данас бослужењем од 17 часова, те послужењем.

По први пут биће унесени столови и послужење у нови објекат, а свештеник Љубиша Новић захвалио се и свима који су на било који начин помогли извођење радова.

– Хтјели смо да на посебан начин обиљежимо завршетак покривања Светосавске сале и дијела унутрашњих радова, и окупимо вјернике, тако да ћемо у понедјељак послије служења акатиста Пресветој Богородици, по први пут се послужити у сали. Позивам све вјернике да се заједно радујемо и дружимо – рекао је Новић подсјетивши да је, осим крова, завршен и дио унутрашњих радова у објекту, те ограда.

– Кров је завршен, озидали смо објекат, завршили водоинсталације, канализацију и радове са струјом, те грубо малтерисање. У наредних мјесец планирана је уградња столарије, глазура и фино малтерисање, а затворена је и финансијска конструкција за ограду, даље преостаје постављање и паркинг. Ограда ће бити поцинчана, префарбана и од пуног жељеза што је дуготрајније рјешење – објаснио је Новић.

Светосавска сала дио је комплекса у Српској вароши који чине црква, звоник и мртвачница са палионицом свијећа, а како је раније најављена, овај вишенамјенски објекат требало би да буде освештан 1. септембра.

Related posts

„ДУАЛ“ ДО КРАЈА ЈУНА У ДОБОЈСКОЈ РЕГИЈИ

admin

Слиједи обнова споменика
на локацији Три крушке

Derventski List

Војска часни бедем одбране Српске

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još