Друштво

Методе јавног говора
олакшавају вођење часа

Трибина „Проговори да видим ко си“, која је вечерас у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ окупила просвјетне раднике дервентских средњих и основних школа, као и истоимена књига Удружења за развој и унапређивање културе јавног говора и изражајност, указали су на методе које помажу наставницима у комуникацији са ученицима.

Ријеч је о виду обуке која је заживјела прије седам година у Србији и то на иницијативу тројице дипломираних глумаца оснивача удружења, Милана Босиљчића, Слободана Роксандића и Марка Миловановића.

– У жељи да просветним радницима на неки начин олакшамо вођење часа, у сарадњи са Министарством просвете Републике Србије и Заводом за образовање РС покренули смо иницијативу 2017. године са идејом да се бавимо едукацијом просветних радника – објаснио је Босиљчић додавши да је до сада кроз едукације прошло око 15.000 просвјетних радника.

– Такође, током пандемије радили смо вебинаре како бисмо олакшали наставницима и схватили смо да је потреба и у Српској и Хрватској за едукацијом иста јер се око 8.000 наставника јавило са жељом за учешће – казао је Босиљчић.

Related posts

Поред пута прикупљено
200 врећа смећа

Derventski List

Данас наступа прољеће

admin

Брашно за 250 породица

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još