Спорт

Васић и Балабан најбољи
млади шахисти града

Николас Васић побједник је Градског првенства у шаху у категорији до 14 година, док је у категорији до 18 година најбољи био Ненад Балабан.
Организатор првенства био је Шаховски клуб „Дервента“, а један од судија Драган Kокановић казао је да се играло по Бергеровом систему.
У категорији до 14 година, од десет играча другопласирани је Алекса Добриловић са седам бодова колико има и трећепласирани Владимир Михајловић. Четврто мјесто освојио је Вук Рашић и пето Јован Дракулић са по пет и по бодова, на шестом мјесту је Лазар Јефтић са пет, седми је Дарио Пејић са четири, осми Славко Шербула са два, девети Дејан Симић са једним бодом, а на десетом мјесту је Теодора Шербула без освојених бодова.
У категорији до 18 година, медју осам такмичара друго мјесто освојио је Димитрије Станивуковић са пет и по бодова, а треће Игор Живанић са пет бодова. На четвртом мјесту је био Немања Тошић са четири и по бода, на петом Петар Недић са два и по бода, на шестом Душан Пејин са два, а седмо и осмо мјесто припало је Марку и Ђорђу Мандићу.
Дервента је добила и своје представнике на Првенству Републике Српске, које се идући викенд одржава у Бањи Дворови, а то су у конкуренцији до 12 година Алекса Добриловић, до 14 година Николас Васић, до 16 година Димитрије Станивуковић, до 18 година Ненад Балабан и Сергеј Радановић.

Related posts

Рибарске вјештине одмјерили чланови три секције

admin

Награда подстрек
за нове успјехе

Derventski List

Душан Пејин најбољи на
школском шаховском турниру

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još