Новости

Скупштина града 30. маја о
расподјели суфицита и ребалансу буџета

Одборници Скупштине града разматраће на сједници која је заказана за 30. мај 34 тачке дневног реда међу којима је приједлог расподјеле суфицита и нацрт ребаланса буџета града за 2024. годину.

Усаглашено је то на данашњој сједници скупштинског Колегијума који је утврдио дневни ред предстојеће сједнице парламента на којем ће се наћи и и извјештај о раду градоначелника и Градске управе у 2023. години.

Ријечи ће бити и о извршењу буџета града за прошлу годину, те за први квартал ове године, као и о продаји неизграђеног градског грађевинског земљишта у својини града у обухвату Регулационог плана „Индустријска зона“, те у обухвату Регулационог плана „Дервента – Сјевер  Југ“ путем лицитације. Одлучиваће се и о продаји непокретности у својини града у Босанским Лужанима, такође путем лицитације, те продаји неколико парцела грађевинског земљишта ради обликовања и комплетирања грађевинских честица.

На дневном реду је и Приједлогу одлуке о приступању изради Стратегије развоја града за период од 2025. до 2032. године, Приједлог одлуке о приватизацији четири државна стана, као и извјештај о раду Територијално ватрогасне – спасилачке јединице града у протеклој години и Одбора за жалбе града.

Одборници ће разматрати и Приједлог програма коришћења посебних водних накнада за 2024. годину и приједлог годишњег плана утрошка намјенских средстава од накнаде по основу продаје шумских дрвних сортимената у овој години. На дневном реду су и информације о запошљавању на подручју града, броју и структури незапослених лица, као и о потребним кадровима за развој града, о пословању привреде и стању у области културе.

На приједлог предсједника парламента Бојана Радановића на дневни ред сједнице увршћен је и Приједлог одлуке о објављивању јавног огласа о избору и именовању једног члана Градске изборне комисије и именовању комисије за провођење поступка именовања.

Related posts

Вече у духу Видовдана

Derventski List

Подршка вишечланим породицама неће изостати ни убудуће

admin

Покренуте процедуре за пројекте вриједне више од 56.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još