Uncategorized @bsДруштвоИЗДВОЈЕНО

Матуранти СШЦ „Михајло Пупин“
љепотом обасјали град

Градски трг и вечерас је био подијум љепоте и свечаности, а бројни суграђани, родитељи, чланови породица и пријатељи поздравили су још једну генерацију матураната Средњошколског центра „Михајло Пупин“.

Матуранти, њих 104, који су стекли знања у одјељењима гимназије општег и рачунарско – информатичког смјера, те за занимање техничар мехатронике, техничар рачунарства и програмирања и занимање трећег степена електричар-електроинсталатер/аутоелектричар обиљежили су дефилеом и плесом на отвореном почетак матурске вечери, али и почетак нове етапе живота.

Директорица Гордана Асентић истакла је да резултати, постигнућа и успјеси ученика ове генерације говоре колико је ова генерација посебна.

– По свом раду, труду, залагањима и односу према настави и ваннаставним активностима чини ове ученике посебним, а томе у прилог говори и чињеница да је мало које такмичење прошло без нашег представника на градском, регионалном и републичком нивоу – рекла је Асентићева додавши да је у редовима ове генерације осам „вуковаца“ и то Стефан Милојевић, Никола Пејић, Милана Ковачевић, Бојан Кузмановић, Стефан Томинчић, Бојана Живанић и Давид Миланковић.

Међу њима се свакако истакао ученик генерације Стефан Милојевић који је из СШЦ „Михајло Пупин“ изашао са дипломом из рачунарско – информатичке гимназије.

– Сматрам да се све може постићи са доста рада и труда, али свакако да треба и мало талента. Планирам да наставим школовање на Факултету техничких наука у Новом Саду на смјеру софтверско инжењерство – казао је Милојевић.

Петицама су исписана и свједочанства Бориса Миоданића који је такође завршио рачунарско – информатичку гимназију.

– Средњу школу су ми обиљежила бројна такмичења из математике, физике, српског језика и других, а посебно ћу се сјећати матуралне екскурзије – казао је Миоданић који ће школовање наставити на Електротехничком факултету.

Наставак школовања планира и Анастасија Бећаревић која је завршила гимназију општег смјера, а опредијелила се за Правни факултет у Бањалуци.

– Посебно ћу памтити тренутке са својим другарима, дружења, наравно било је и ту и тежих и ружних тренутака, али свакако да ћу памтити само лијепе – казала је Бећаревићева.

Диплому техничара мехатронике у овој школи је стекао Никола Пејић, који планира да упише Грађевински факултет, а будућим средњошколцима је поручио да бирају занимање које ће да воле и које ће да их мотивише да се залажу и у будућности.

Матурској вечери присуствовао је и градоначелник Милорад Симић који је матурантима честитао и пожелио срећу на животним стазама.

Related posts

Из креативних идеја рађа рукотворине

admin

Залихе допуњене са 73 дозе крви

admin

Малени херој дружио се са „Троловцима“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još