ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Три генерације исте
породице под кровом „Санина“

Двије деценије повјерења између предузећа „Санино“ и Добривојке Ковачевић додатно је продубљено када су дио колектива ове фабрике постале и њена кћерка Весна, а потом и унука Ванеса.

Три генерације ове породице тако су се нашле под кровом исте фабрике, што је у данашње вријеме, за разлику неких ранијих времена, ипак ријеткост.

– Колеге знају да смо у роду, али немају проблем с тим. Често смо наилазиле на чудне коментаре, а много је људи који одушевљено реагују на то да све три радимо у истој фирми – рекла је Добривојка која је дио „Санина“ од почетка рада фирме.

– Нигдје услови, ни тада, а ни данас, нису као што су овдје. Кад год ми је требала помоћ, знала сам да могу да се обратим власницима, било за савјет или подршку било које врсте – казала је Ковачевићева додавши да се у овом предузећу његује коректан однос према радницима, што посебно цијени.

– Увијек је постојало међусобно поштовање и повјерење. Ја сам се увијек придржавала правила фирме, а и фирма се увијек коректно односила према нама. Исто тако, навикла сам на људе којим сам окружена, тако да је и сам колектив као породица – додала је Ковачевићева.

Прије двије године дио „Саниновог“ колектива постала је и Добривојкина кћерка, Весна Костић.

– Када сам одлучила да се запослим одмах сам дошла у ову фирму, јер је моја мајка ту већ двије деценије и то је било прво предузеће гдје сам хтјела да дођем. Знала сам какви су услови, колектив и руководство, као и стабилност коју нуди, тако да сам ту остала и задовољна сам – рекла је Костићева додавши да је „Санино“ био први одговор и када је њена кћерка изразила жељу да почне да ради.

Прије два мјесеца, послије завршетка средње школе, бакиним и мајчиним стопама кренула је Ванеса.

– Ово ми је прво запослење, радим већ два мјесеца, а ове године сам завршила средњу школу, пословно – правни техничар. Када сам изразила жељу да радим, јер не желим тренутно да наставим школовање, бака и мама су ми предложиле да се окушам у обућарству – казала је Ванеса Костић додавши да је подршку за запослењем у „Санину“ добила и од пријатеља.

– Окружена сам пријатељима који не гледају снисходљиво на обућарску струку, тако да ме подржавају и свиђа им се што и мајка и бака раде на истом мјесту – рекла је најмлађа чланица породице.

Понос

Власник и директор „Санина“ Радован Пазуревић не скрива понос због чињенице да су запослење под кровом ове фирме потражиле три генерације породице Ковачевић.

– Ово је изузетна тема у данашње вријеме да разговарамо са људима који раде у некој привредној дјелатности која није тако атрактивна, и који су задовољни. Имамо срећу што су такви људи, као што су чланице једне дивне породице, наши радници, људи на које се ми ослањамо. Чињеница да је мајка довела кћерку, да је потом дошла и најмлађа чланица породице, говори о томе да су људи схватили да само својим радом можете обезбиједити себи сигурну будућност – казао је Пазуревић истакавши да подршка у напредовању неће изостати.

– Захваљујем им се још једном, што прије свега реално доживљавају своју улогу овдје. Прилике су да ће Добривојка ускоро у пензију, а њене насљеднице имају прилику да напредују – рекао је Пазуревић.

Related posts

Дио Горњих Церана
сутра без струје

Derventski List

Улица 1. маја постаје безбједнија

admin

Озиме житарице на муци због влаге

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još