ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Приредбом „Музички времеплов“
малишани се опростили од вртића

Завршном манифестацијом старијих вртићиких група предшколске установе „Трол“, која је већ традиционалан начин да се малишани који у септембру сједају у школске клупе поздраве од васпитача и другара, опростило се 90 дјечака и дјевојчица који су редовно похађали вртић. 

Уз подршку малишана из млађих група и полазника мале школе спорта, музике, плеса и енглеског језика и хора, будући школарци извели су програм под називом „Музички времеплов“ у којем су многобројне родитеље, баке, деке и браћу и сестре подсјетили и на коло и народну музику, али и извели плесне и музичке тачке модерних ритмова.

Из вртића „Трол“, како је истакла директорица Гордана Симић, на јесен у школу полази укупно око 180 малишана, укључујући и дјецу из програма пред полазак у школу, а који су се раније опростили завршном приредбом. 

– На бини завршне манифестације представиле су се све групе полазника ове установе, осим најмањих, јасличких група. Увијек се одлучимо за музичке тачке, тако да сви програми који су реализовани током читаве године у нашем вртићу, овдје добијају финални резултат у једној музичкој тачки – казала је Симићева. 

Узбуђење због приредбе, али и поласка у школу није крила шестогодишња Тамара.

– Радујем се поласку у школу, а у вртићу ми се највише свиђало када се играмо и када излазимо напоље. Вечерас сам плесала – рекла је Тамара, а у школу на јесен полази и Исидора.

– Имам пуно другарица и омиљено ми је било да се играмо. Већ знам да читам и пишем, научила сам од секе, а школи се радујем – рекла је ова шестогодишњакиња. 

Плесном тачком вечерас се представио и петогодишњи Филип.

– Не крећем још у школу, остајем још у вртићу, али се радујем школи – рекао је Филип.

Завршна манифестација била је прилика и за захвалност за подршку расу установе, те су захвалнице уручене градоначелнику Милораду Симићу, родитељима, члановима колектива, кооридинатору програма „Растимо уз плес“, мале школе спорта, енглеског језика, музике и плеса, те фирми „Амика“, свештенству Српске православне цркве, дервентским средњим и основним школама, Центру „Будућност“, јавним установама, Полицијској станици и Професионално ватрогасно – спасилачкој јединици. Посебне захвалнице уручене су за залагање у организацији манифестација Сањи Томинчић и Бобану Ратковићу који отјелотворује лик Фазонка.

Приредби су присуствовали бројни гости, медју којима и предсједник Скупштине града Бојан Радановић.

Related posts

Солидарност и подршка
најстаријој популацији императив

Derventski List

Поново забрањена музика уживо

admin

Средњошколци „умили“
Кинеску четврт

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još