Друштво

Полицајци упозоравају
на штетност опојних дрога

Поводом обиљежавања 26. јуна – Међународног дана борбе против злоупотребе и незаконите трговине дроге, припадници Полицијске станице Дервента данас су организовали подјелу летака „Не окрећи главу, помози“.

Ова активност се проводи с циљем упознавања грађана о штетности опојних дрога и превентивним активностима у борби против злоупотребе и кријумчарења дрога.

– До краја маја текуће године на подручју Полицијске станице Дервента евидентирана су два прекршаја конзумирања опојне дроге, што је у односу на исти период протекле године, више за један случај. По Закону о производњи и промету опојних дрога  у 2024. години није било прекршаја, док су у 2023. години евидентирана три – казали су из Полицијске управе Дервента.

У прошлој години евидентирано је одузимање једног грама кокаина, пет грама марихуане и 98 комада сјеменки канабица, док у овој години није било одузетих наркотичких средстава, а у току 2023. и 2024. године евидентиран је и по један прекршај управљања возилом под дејством опојне дроге.

– Због одбијања возача да се подвргне тесту евидентирано је осам прекршаја као и лани –  додали су из полиције.

Активности  полиције  подржали су и грађани.

– Ова акција је много значајна да се омладина, али и старији упознају о штетности дрога, да родитељи мало више обрате пажњу на своју дјецу, јер све потиче од кућног васпитања и одгоја – казала је суграђанка Вишња  Радовић.

Из Полицијске станице додали су и да из области криминалитета у текућој години није било поднесених извјештаја тужилаштву због неовлаштене производње и промета опојних дрога док је лани поднесен један извјештај.

Related posts

Одгођено такмичење риболоваца

Derventski List

Андреј Душанић бриљирао
на регионалној смотри знања

Derventski List

Расписан конкурс за упис на богословију

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još