Друштво

Особе са инвалидитетом боље
упознати о радним правима

Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“, у сарадњи са Савезом удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима РС, организовао је данас округли сто о теми  „Утицај дигитализације на радна права особа са инвалидитетом“ на којем је истакнута потреба за већим обухватом особа са инвалидететом у овој области.

Координатор пројекта Индира Бундавица Пфајфер казала је да је циљ пројекта да процијена степен  дигитализације у радним процесима и прилагођеност особама са инвелидететом.

– Кроз анкету која је проведена у 16 локалних фирми и институција евидентирана је 21 запослена особа са инвалидитетом, од којих већина мало зна или уопште не познаје шта значи заштита приватности података. Неке фирме су инвестирале  у дигиталну трансформацију у радним процесима, али нису  прилагодиле  технологије да би могли запослити особе са инвалидитетом – рекла је Бундавица Пфајфер додајући да су најбољи услови затечени у Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју  „Будућност“.

Састанку је присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић, директор Центра „Будућност“ Владан Поповић, те представници Центра за социјални рад, филијале Завода за запошљавање у Дервенти, као и запослене особе за инвалидитетом.

Related posts

МУП позива возаче на опрез због почетка школе

admin

СОМОВИ ДОБРО ГРИЗЛИ

admin

Свечаношћу протканом ђачким
талентима прослављен Дан школе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još