ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„Врапчићи“ пјесмом и плесом
очарали најмлађе

Смијех и плес уз најпознатије хитове бањалучког дјечијег хора „Врапчићи“ и вечерас су изњедрили добро расположење најмлађих Дервенћана у Спортском центру.

„Врапчићи“ су, осим добро познатих пјесама, представили и нове хитове настале поводом обиљежавања јубилеја – 30 година рада хора, а према ријечима руководиоца Бранислава Ђаковића, Дервенту и „Врапчиће“ спаја дугогодишње пријатељство и подршка.

– Прошле године у децембру свечаном академијом обиљежили смо 30 година постојања, а ове године приређујемо концерте у духу јубилеја. Посебно је расположење доћи у Дервенту, град који је наш пријатељ више од деценију и у којем смо барем једном годишње приређивали концерте. У том духу пријатељства вечерас смо уручили највише признање хора „Златна крила“ за град Дервенту, а за подршку и допринос у раду и успјесима хора предвидјели смо признање и за градоначелника Милорада Симића – казао је Ђаковић додавши да је дервентска публика увијек вјерно пратила нове хитове, промоцију пјесама, спотова и албума и пружала им подршку.

По први пут, управо најмлађим Дервенћанима представили су се и нови чланови хора.

– Припремамо наш 17. албум, на којем ће се сигурно истаћи пјесме „Немам дара за сликара“, „Дама као мама“ и друге, а по први пут су се представили и наши нови чланови, њих 15, који су нам се придружили у септембру и ово им је први велики концерт. Ми сваке године примамо нове чланове и за ових 30 година је сигурно прошло око 2.500 малишана кроз редове „Врапчића“. Ове године планирамо још неколико концерата укључујући Београд, Подгорици и Минхену, турнеју у Аустрији, тако да са сјајном екипом и дивним родитељима настављамо да трајемо – казао је Ђаковић.

И овај концерт одржан је под генералним покровитељством града Дервента на челу са градоначелником Милорадом Симићем.

– Задовољство је поводом три деценије рада ош једном угостити најпознатији хор у Српској, „Врапчиће“ из Бањалуке, иако су они више од гостију, с обзиром да нам често наступају. Сваке године радо долазе у Дервенту, а ове године по други пут приређујемо њихов наступ као поклон нашим најмлађим суграђанима – казали су из Градске управе.

Related posts

Дервентски представници: „Ритам Европе“ лијепо искуство

admin

Светосавски дом биће ново мјесто окупљања вјерног народа Дервенте

admin

Данас прекиди у снабдијевању водом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još