Uncategorized @bsКултура

Представљене књиге хрватских
дјечијих писаца Босанске Посавине

Три књиге из едиције „Хрватски дјечији писци Босанске Посавине“, аутора Петра Ћосића „Приче шума и вјетрова“, Иве Кобаша „Љубав на тоне“ и Ивице Вање Рорића „Дјечак грли свијет“ представљене су вечерас у „Напретковом“ дому.
Предсједник Хрватског културног друштва „Напредак“ фра Мирко Филиповић рекао је да је ријеч о реализацији пројекта у сарадњи са Дјечијом кућом из Сарајева.
– Ово је први дио читаве едиције која је замишљена, а слиједи још неколико издања других дијела – рекао је Филиповић.
Ивица Вања Рорић рекао је да његова књига „Дјечак грли свијет“ до сада штампана у десетак издања и да је већ дуже вријеме у ФБиХ уврштена у школску лектиру.
-Књижевним радом се бави од основне школе, боље рећи од учитељске школе у Дервенти. Био сам сарадник „Политике“ за дјецу, „Жар птице“, Радио Београда, „Веселе свеске“ и „Малих новина“, „Невена“ и других листова и часописа из Југославије – рекао је Рорић.
Петар А. Ћосић представио је књигу прича и пјесама под називом „Приче шума и вјетрова“.
-Рођен сам у Градини, провео дјетињство у Модрану, радио и живио у Дервенти. Управо у овом простору дјеловао је Књижевни клуб „Вихор“ гдје смо се редовито састајали. Управо, ова моја књига је посвећена завичају, није само литература за дјецу, него је и за одрасле- казао је Ћосић наводећи да је књигу подијелио у четири поглавља, уз илустрације Кристине Крпан.
-Већи дио су прозни текстови, а мањи дио су пјесме. Један дио прича сама написао док сам живио у дијелу града Кинеска четврт – додао је Ћосић.

Related posts

Дамама бесплатан упис у библиотеку поводом 8. марта

admin

Наставак „Арт сцене“ вечерас

admin

„Цјеловитост“ Саре Савић плијени сликарским мајсторијама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još