EкономијаИЗДВОЈЕНО

РУСКИ ПРИВРЕДНИЦИ УПОЗНАТИ СА ПОТЕНЦИЈАЛИМА ДЕРВЕНТЕ

  1. Могућности сарадње у области привреде, културе и спорта биле су тема данашњег састанка начелника општине Милорада Симића и његових сарадника са делегацијом Привредне коморе Домодедова из московске области.
    Састанак је био прилика да се размијене мишљења и представе потенцијали.
    Том приликом упућен је званични позив за делегацију из РС за посјету форумима у Домодедову.
    -Већ седам година у јулу се одржава форум „Ја, грађанин подмосковља“ и делегација из РС могла би да привредницима, политичарима, спортистима и умјетницима као и другим посјетиоцима представи Републику Српску, а упућемо позив начелнику и људима из Српске да учествују у обиљежавању 75 година од побједе над фашизмом, односно на маршу „Бесмртног пука“и паради побједе – рекао је представник руске делегације.
    Симић рекао је да је ријеч о делегацији озбиљних младих људи са којима је успјех размијенити искуства.
    – Они сада имају информације о привредном амбијенту код нас и страним компанијама које овдје послују па би успјех био повезати и умрежити привреднике са њиховим предузећима. Било би лијепо и послати неколицину младих на дошколовавање и едукације код њих јер би сви они добили прилику да нешто ново науче, а ми старији да кроз привредне сајмове остваримо контакте – рекао је Симиц истичући да је радо прихватио позив за посјету округу Домодедов.
    Посјетом Дервенти делегација је завршила посјету Републици Српској, а претходно су посјетили Брод, Србац и још неке локалне заједнице.

Related posts

БРЖЕ ДО МЈЕСЕЧНОГ БОРАЧКОГ ДОДАТКА

admin

Гласајте за кандидате за најбоље спортисте

admin

Слиједе празнични дани

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još