ИЗДВОЈЕНОНовости

ХРАМ У МИШКОВЦИМА КРАСИ НОВИ ЗВОНИК

Храм Преподобног Сисоја Великог у Мишковцима краси нови звоник, који је у присуству великог броја вјерника данас освештан.

Иако је звоник требало да освешта епископ зворничко – тузлански Фотије, он је због болести био спријечен да дође у Дервенту, а свечаности је уз велики број вјерника присуствовао и Миладин Драгичевић, изасланик предсједнице Републике Српске.

У владикино име, свештеник Радојица Ћетковић захвалио је за учињено доброчинство у обнови цркве и очувању њеног здања.

  • Из оправданих разлога, због болести, владика није могао да дође. Хвала свима на труду и помоћи, на било који начин, кроз молитву, као и кроз прилоге, а понајвише хвала црквеном одбору који је заједно са свештеником Далибором Ђекићем уложио труд да се ова црква додатно љепша и украси – рекао је Ћетковић подсјећајући да хришћани већ 16 вијекова прослављају Светог Преподобног Сисоја Великог.
  • Вјерни народ се окупља у његово име тражећи молитве његове, заступништво и посредништво пред престолом Бога живога. Ми Срби смо многе светитеље у небеса упутили и њима се молимо и њима се поносимо – рекао је Ћетковић.

Сутра ће, на празник Светог Сисоја бити служена света литургија у мишковачком храму.

Црквени одбор

Изградња звоника трајала је два мјесеца, а црквени одбор су чинили Слободан Брљак Цвијановић са породицом, Бојан Милић, Гавро Асентић, Младен Јевтић, Душко Панић, Горан Миланковић, Невен Влајић, Милош Винчић и Славко Ђекић.

Related posts

Овдје неће бити незапослених

Derventski List

Божићни базар у
крипти храма сутра

Derventski List

Регресирани дизел
одобрен за 162 произвођача

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još